Een trainingslogboek is een essentieel hulpmiddel voor serieuze bodybuilders en fitnessliefhebbers om hun vooruitgang bij te houden en hun trainingsroutine te optimaliseren.

Of je nu een doorgewinterde atleet bent die zijn kracht en spiermassa wil verbeteren of een beginner die net begint met het verkennen van de wereld van fitness, een logboek biedt een gestructureerde en effectieve manier om je trainingsactiviteiten te documenteren en te analyseren.

In onderstaand logboek sjabloon kun je eenvoudig belangrijke informatie vastleggen, zoals de datum van je training, de specifieke spiergroepen die je hebt getraind, de oefeningen die je hebt uitgevoerd, het aantal sets en herhalingen, het gebruikte gewicht, de rusttijd tussen sets en eventuele algemene opmerkingen of feedback die je wilt delen.

Door je trainingsgegevens consequent bij te houden, kun je patronen en trends in je prestaties identificeren, gebieden van verbetering vaststellen en je trainingsroutine aanpassen om optimale resultaten te behalen.

Datum:

...

Spiergroep:

...

Oefening

Sets

Herhalingen

Gewicht (kg)

1.

...

...

...

2.

...

...

...

3.

...

...

...

4.

...

...

...

Rusttijd tussen sets:

....

minuten

Totale trainingsduur:

....

uur/minuten

Algemene opmerkingen/feedback

....

Ik ben een gepassioneerde sportliefhebber die gelooft in de kracht van fysieke activiteit om het leven te verbeteren. Met jarenlange ervaring in verschillende sportdisciplines, streef ik ernaar om anderen te inspireren en te begeleiden op hun weg naar een gezonder en actiever leven.